Om oss

“Allt började med ett telefonsamtal i häktet från min mamma. Efter en tid av kriminalitet, kom min vändpunkt. Mamma sa att jag inte längre var hennes son. Hon ville inte längre ha någon kontakt. Då bröt jag ihop och insåg vad jag höll på att förlora.


Jag bestämde mig för att ändra livsstil och att börja göra rätt. Till en början handlade det om att få tillbaka min familj, men idag handlar det om att bidra till att ge andra ungdomar samma chans till att vara en del av samhället. Jag anser att vi måste bli bättre på att ta hand om våra medborgare för att på ett långsiktigt sätt få människor att känna sig delaktiga och inkluderade. Det är vad Trygg Rätt handlar om."

Nour Habib

Grundare & verksamhetsansvarig Trygg Rätt

Om Trygg Rätt

Trygg Rätt har sedan januari 2018 arbetat aktivt för att öka social trygghet och förebygga kriminalitet hos ungdomar i åldrarna 17-23 år. Vårt mål är att ungdomar i drabbade områden ska få ett arbete eller en daglig sysselsättning i samhället så att de kan undvika kriminella kretsar och skapa en ny och tryggare livsstil. 


Vi på Trygg Rätt arbetar för att vara en verksamhet som ungdomar i utsatta områden kan vända sig till när de vill lämna kriminella kretsar och ändra sin livsstil utan att riskera sitt liv.

Trygg Rätt i Reach for Changes kampanj i Kungsträdgården 2022

Trygg Rätts ledning & styrelse